Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه در مورد اهمیت حضور امام رضا(ع) در ترویج فرهنگ شیعی ایران گفت: بدون تردید یکی از دلایل تاثیر گذار در گسترش فرهنگ تشیع در ایران وجود زائران فراوان از داخل و خارج از کشور به آستان مقدس امام رضا(ع) است و این آستان در ایران نقش موثری در ترویج فرهنگ شیعی و پیروی از مکتب اهل‌بیت(ع) دارد.

حجت‌الاسلام حاجی‌آبادی استاد حوزه در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، در مورد ویژگی‌های زندگی فردی و اجتماعی امام رضا(ع) گفت: امام رضا(ع) به اخلاق عالی و ممتاز آراسته و از این رو دوستی عام و خاص را به خود جلب کرده بود، بدون تردید یکی از دلایل تاثیر گذار در گسترش فرهنگ تشیع در ایران وجود زائران فراوان از داخل و خارج از کشور به آستان مقدس امام رضا(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی بی‌گمان مرقد مطهر امام رضا(ع) در ایران نقش موثری در ترویج فرهنگ شیعی و پیروی از مکتب اهل‌بیت(ع) دارد.  

این استاد حوزه تاکید کرد: زندگی ائمه اطهار(ع) یک الگو برای شیعیان است و یکی ‌از این الگوها امام هشتم است که همواره قول و فعلش درس‌آموز بوده است.  

حجت‌الاسلام حاجی آبادی خاطرنشان کرد: یکی از خصلت‌های بارز امام رئوف، رفتارهای پیامبرگونه ایشان است، بدین معنا که علم، حلم و رافت ایشان شامل حال عام و خاص بود.

وی افزود: از دیگر ویژگی‌های امام رضا(ع) این است که ایشان کسی را با عمل و سخن خود آزار نمی‌داد، تا زمانی که حرف مخاطبش به پایان نرسیده بود صحبت طرف مقابل خود را قطع نمی‌کرد ‌و هیچ حاجت‌مندی را دست خالی باز نمی‌گرداند.

این استاد حوزه تصریح کرد: امام هشتم در حضور میهمان به جایی تکیه نداده و پیش دیگران پای خودشان را دراز نمی‌کرد و هیچ‌گاه به غلامان خود دشنام نمی‌داد و با آنها بر سر یک‌سفره اطعام می‌کرد.

حجت‌الاسلام حاجی آبادی با بیان اینکه امام رضا(ع) شب‌زنده‌دار بود و قرآن می‌خواند، اظهار کرد: ایشان هر سه روز یکبار قرآن را ختم ‌و در آن تفکر ‌و تدبر می‌کرد.

وی بیان کرد: امام با مردم با زبان ‌نرم سخن می‌گفت، هم‌چنین نظافت و بهداشت فردی را به شدت رعایت می‌کرد و همیشه از عطر برای خوش‌بو شدن خود بهره می‌برد.

این استاد حوزه با بیان اینکه امام در طول ماه حتما سه روز را به روزه‌داری مشغول بود، گفت: امام رضا(ع) هر شب به نیازمندان سرزده و به یتیمان رسیدگی می‌کرد و در حالی که لباس کهنه برتن داشت در مجالس با لباس فاخر حضور پیدا می‌کرد.

حجت‌الاسلام حاجی آبادی بیان کرد: امام رئوف در نهان و شب‌ها بسیار به مردم کمک می‌کرد و صدقه می‌داد، کسی که از ایشان تقاضایی داشت هرگز نمی‌گذاشت لحظه‌ای از خواست طرف خود بگذرد و سریعا آن ‌را برآورده می‌کرد.

وی ادامه داد: امام به آداب غذا خوردن بسیار اهمیت داده و غدا را آرام خورده و هیچگاه سفره رنگین پهن نمی‌کرد، حتی ایشان در برخورد با غلامان و کارگران خود هیچگاه ارزش‌های انسانی را نادیده نمی‌گرفت و چیزی از حقوق آنها را فروگذار نبود.

حجت‌الاسلام حاجی آبادی بیان کرد: امام رضا(ع) به هنگام نماز صبح تا طلوع آفتاب بر سجده می‌ماند و سپس با مردم به سخن می‌نشست. امام از هر فرصتی برای آگاه کردن مردم نسبت به وظایف‌شان در ‌مقابل یکدیگر استفاده می‌کرد.

وی افزود: امام رضا(ع) در حدیثی می‌فرمایند «هفت چیز بدون هفت چیز دیگر مساله است»، ابتدا اینکه هرکسی با زبان استغفار کند اما با دل پشیمان نباشد خود را مسخره کرده است. ‌ دوم اینکه کسی از خداوند توفیق بخواهد اما کوششی نکند.

استاد اخلاق بیان کرد: هرکسی از خدا بهشت بخواهد اما بر گفتاری‌ها صبر نکند خود را مسخره کرده و کسانی که از آتش جهنم به خدا پناه ببرند اما ترک شهوات دنیا را نکنند خود را مسخره کرده است.

وی ابراز کرد: کسی که مرگ را یاد کند ولی خود را برای آن آماده نکند خود را مسخره کرده است، همچنین هرکسی اصرار بر گناه دارد و الهی العفو می‌گوید خود را مسخره کرده است.

حجت‌الاسلام حاجی آبادی در پایان گفت: هرکسی مشتاق دیدار با خدا باشد ولی برای دیدار با خدا سرعت نگیرد خود را مسخره می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: میلاد امام رضا(ع) ، مذهب تشیع

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلاد امام رضا ع مذهب تشیع حجت الاسلام حاجی آبادی ترویج فرهنگ شیعی استاد حوزه امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۶۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی

  به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رادمنش با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است، اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد­ کمک می‌کند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می‌آید، زیرا رعایت نکردن آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. دکتر رادمنش همچنین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد. وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورهای خاصی را به وی ارائه می‌دهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین می‌باشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می‌رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما، چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت‌های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش‌های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است. وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بی‌شماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و ورزش‌های گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده می‌تواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند. ­ وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانواده‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزه‌های طب ایرانی، جامعه‌ای سالم و پویا برای نسل‌های آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • مشارکت در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب
  • آیین بزرگداشت هفته ترویج فرهنگ و منش پهلوانی در سنندج برگزار شد
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • ورزش باستانی ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی
  • اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای