Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به فعالیت های عمرانی و هنری در حرم مطهر رضوی گفت: خادمان رضوی تهدید کرونا را به فرصت مرمت آرایه های هنری بارگاه امام رضا(ع) مبدل ساختند.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در آیین تکریم دست اندرکاران بازآرایی و مرمت حرم مطهر رضوی و همچنین رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب به کتاب «عمارتخانه خورشید»، که امروز پنجشنبه دهم تیرماه با حضور جمعی از مسئولان استانی در تالار قدس بارگاه منور امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسه در واقع رونمایی از تقریط رهبر معظم انقلاب و تجلیل و تکریم از کارهای هنری بزرگی بوده که در این بارگاه شریف جمع آوری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ابراز کرد: هر قطعه از هنرهای حرم مطهر بار معنایی دارد و تنها در بردارنده زیبایی ظاهری و حظ بصری نیست، بلکه حظ معنایی این بارگاه بسیار بالاتر است، در این حرم مطهر هر بیننده با معرفتی از حظ بصری به حظ معنایی می‌رسد زیرا هر قطعه از هنر این بارگاه مفاهیم معرفتی همراه خود دارد.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه تلاش هنرمندان این بارگاه کاری معرفتی و از حیث معنوی ارزشمند است، ابراز کرد: باید شکرگزار خداوند به واسطه خدمت در این قطعه از بهشت باشیم.

وی با بیان اینکه خادمان حرم رضوی تهدید کرونا را به بهترین فرصت برای بازسازی و مرمت حرم مطهر رضوی تبدیل کردند، اظهار کرد: از رهبر عظیم شأن انقلاب که خادمان و هنرمندان این بارگاه نورانی را مورد تفقد قرار دادند، تشکر میکنم با وجود اینکه روایت تصویری «عمارتخانه خورشید» بدون نامه و بطور غیر رسمی خدمت ایشان تقدیم شد، اما با دقت نظر و لطف خود، خدمتگزاران و خادمان این بارگاه نورانی را مورد عنایت قرار دادند.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب حکم ریاست خادمان بارگاه منور رضوی را دارند، تصریح کرد: رهبری معظم روزی فرمودند «بهترین حکمی که در تمام عمرم گرفته‌ام حکم خادمی حضرت رضا(ع) است.»

وی با اشاره به دیدار اخیر خود با رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد: چند هفته پیش که خدمت رهبری معظم رسیدم، معظم له فرمودند «این کتاب عمارتخانه خورشید را دیدم، تمام صفحات و عکس‌های آن را با دقت مشاهده کردم، چه کار با عظمتی صورت گرفته، کارهای بسیار خوبی انجام شده است و در حال نوشتن یادداشتی هستم که کامل می‌کنم و آن را برای شما ارسال خواهم کرد» که فردای آن روز ما مفتخر به این تقریظ رهبری معظم شدیم.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در نوشته‌ها و پیام‌های خود تمام کلمات و عبارات را انتخاب می‌کنند و نسبت به این امر بسیار توجه دارند، گفت: حدود ۲ سال است که رهبر معظم انقلاب به سبب رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا به حرم مطهر رضوی مشرف نشده اند، این دلتنگی و ارادت خالصانه معظم له به این مضجع شریف و نورانی در مرقومه ایشان کاملا نمایان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در برابر تلاش‌های هنرمندان، کارگران و دست اندرکاران این بارگاه منور سر تعظیم فرود می‌آورم، اظهار کرد: دقت در اجرای کارهای هنری حرم مطهر بسیار عالی و خوب است، اما توقع تسریع در اجرای کارهای هنری و مرمت حرم مطهر را داریم.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه کارهای هنری و بازسازی حرم مطهر گاهی کمی کند پیش می‎رود و این قابل قبول نیست، ابراز کرد: از مهندسان، هنرمندان و کارگران این بارگاه منور می‌خواهم با ارائه طرح‌ها و ایده‌های خود به سرعت بخشی در انجام پروژه های عمرانی این بارگاه منور کمک کنند.

وی گفت: ضمن اینکه بازآرایی و مرمت حرم مطهر باید استمرار داشته باشد، هرکجا می‌توانیم باید تسهیلات زیارت را نیز برای زائران فراهم آوریم، اگر محلی نیاز است باید درب هایی را ایجاد و فضاهایی را باز کنیم تا تشرف زائران تسهیل شود.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: برخی مرمت‌ها زمان می‎برد و وجود داربست‌ها برای زائران خسته کننده است، اگرچه حرم مطهر قدمتی بسیار طولانی دارد و میلیون ها زائر به طور مستمر به این مکان نورانی در حال تشرف هستند، از این رو همواره نیازمند ترمیم و بازسازی است، اما باید تلاش کنیم حتی اگر شده برای یک مقطع زمانی تمام داربست ها در حرم مطهر جمع آوری شود.

حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: هرکسی طرحی قابل اجرا ارائه دهد که موجب مرمتی اساسی، تسهیل تردد زائران و سرعت بخشیدن به انجام عملیات عمرانی حرم مطهر شود، بطور ویژه مورد تجلیل معنوی و مادی قرار خواهد گرفت.

منبع: آستان نیوز

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: خادمان رضوی تولیت آستان قدس رضوی مرمت حرم مطهر تولیت آستان قدس رضوی رهبر معظم انقلاب مرمت حرم مطهر حرم مطهر رضوی بارگاه منور کارهای هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۰۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با بیان اینکه مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد، گفت: وضعیت کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ بحرانی و نیازمند مرمت هر چه سریعتر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حیم خاکی بعدازظهر امروز در بازدید از کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ اظهار داشت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با 53 کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز عنوان کرد: شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه ای  است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.

خاکی بیان کرد: کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

ثبت 14 اثر تاریخی البرز در فهرست میراث‌ ملی ‌ کاروانسرای ینگی‌امام ثبت جهانی ‌می‌شود/ داوطلب ثبت جهانی تپه ازبکی ‌هستیم

براساس تحقیقات محلی ، ادبی و تاریخی "ینگی امام" یا "ینگه امام" در زبان آذری به معنای تازه و نو است که این نام به یک مجموعه تاریخی، مذهبی و یک روستا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز اطلاق می‌شود.

در مجموع ینگی امام شامل یک تپه تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری قمری با ارتفاع 18 متر از سطح زمین، یک کاروانسرا مربوط به دوران صفویه و قاجاریه، بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع) و یک روستا را شامل می شود که این مجموعه در شرق شهر هشتگرد استان البرز قرار گرفته است.

بررسی های تاریخی بیانگر آن است که در ابتدا نام «ینگی امام» به بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع)، سپس به کاروانسرا و تپه تاریخی و ‌اکنون به روستای واقع در این محدوده اطلاق می‌شود.

قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی، مذهبی و تاریخی در یک منطقه خوش آب و هوا موجب شده تا ینگی امام از گذشته ها تاکنون مورد توجه گردشگران و رهگذران قرار گیرد ضمن آنکه احداث کاروانسرای ینگی امام در زمان صفویه در مسیر جاده تاریخی ابریشم بیانگر اهمیت اقتصادی و گردشگری منطقه از دیرباز تاکنون بوده است.

اولین مرحله کاووش های باستان شناسی در تپه تاریخی ینگی امام مربوط به سال 1385 است که در جریان این کاووش ها تعدادی سفال متنوع لعاب دار مربوط به دوران صدر اسلام به دست آمد. کشف 50 شئی مفرغی، میخ های چادر و داس های آهنی از دیگر آثار به دست آمده از این تپه است.

سال 1387 دومین کاووش باستان شناسی در ضلع شرقی این تپه تاریخی با حضور 6 کارشناس میراث فرهنگی کشور انجام شد و سطوح دیگری از یافته های تاریخی به دست آمد.

تپه تاریخی ینگی در 25 اسفندماه سال 1379 به شماره 3504 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید،

بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع ) که  بنای آن مربوط به دوره صفوی - قاجاریه است ؛ در تاریخ 28 دیماه 1379 با شماره 2965 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

کاروانسرای ینگی امام نیز در تاریخ 17 آذرماه 1377 به شماره 2175 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در آثار ملی ایران قرار گرفته است.

مجموعه کاروانسرای ینگی امام به وسعت سه هزار مترمربع ادارای اتاق های ویژه برای استراحت مسافران و رهگذران در طول تاریخ فعالیت خود بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • پذیرایی خادم الشهدای هرمزگان از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی + تصاویر
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی