Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@06:18:31 GMT

بارگاه امامزاده صالح(ع) جاذبه زندگی مردم تهران

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۱۵۵۵

بارگاه امامزاده صالح(ع) جاذبه زندگی مردم تهران

امروز در تقویم دهه کرامت به بزرگداشت امام زادگان و خاصه امامزاده صالح(ع) اختصاص دارد. مرقد این فرزند بلافصل موسی بن جعفر (ع) در منطقه تجریش تهران واقع شده است.

به گزارش قدس آنلاین، بنایی که بر مزار او ساخته شده پاتوق خیلی از مردم مذهبی و سنتی شمال تهران است. اگر زائر امامزاده صالح شده باشید حضور افرادی با پوششی که شاید در نگاه ظاهر بین ما نشان از غیر مذهبی بودن آنهاست، بیشتر به چشم می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب بارگاه امامزاده صالح را قطب فرهنگی شمال تهران نامیده اند. چند سالی است که مرقد برادر امام رضا(ع) آرامگاه شهدای هسته ای را نیز در خود جای داده تا محلی برای تلاقی دین و شهدای وطن شود.

داستان زندگی و شهادت صالح بن موسی بن جعفر(ع) که پس از هجرت امام رضا به ایران، عزم سرزمین خراسان را کرده شنیدنی است، او در سفر خود برای رسیدن به برادر در مرو از سمت کَره رود رو به ولایت شمیران می آید و در  محله تجریش توسط فردی به نام حسن بهبهانی (از مأموران خلیفه عباسی) در باغ گلشن زیر درخت چنار بزرگی نزدیک چشمه ساری به شهادت می رسد و پیکر پاکش در روستای تجریش و کنارهمان چنار کهنسال به خاک سپرده می شود. اهالی محل به احترام انتساب وی به ائمه، برای وی مرقد و بارگاهی می‌سازند که در طول زمان منشأ خیر و برکت برای اهالی این منطقه شده است.

مرقدی که یکی از جاذبه‌های زیبای زندگی مردم تهران است. درکنار بارگاه بازاری قدیمی است که در قسمتی از تکیه غیر از محرم و صفر می‌توان همه نوع سبزی و میوه تازه فصل را پیدا کرد. بازار سنتی تجریش در کنار بقعه امامزاده صالح(ع) مصداق عینی برکت وجود ستارگان زمینی است که هرجایی حضور یافته‌اند، موجب رونق زندگی مردم شده‌اند.

پس از هجرت تاریخ ساز امام رضا به ایران، سفر فرزندان موسی بن جعفر (ع) برای ملاقات با برادر و زیارت او به خطه ایران موجب شد تا بارگاه های متعددی از امامزادگان موسوی نسب در ایران برپا شود که بقعه امامزاده صالح نیز یکی از آنهاست.

صالح بن موسی علاوه بر وابستگی عاطفی برادرانه، به واسطه نوع نگاه سیاسی و عقیدتی خود که در خط امامت بوده است، و برای تحقق اهداف هجرت امام رضا(ع) به ایران سفر کرده است.

 یکی از اتفاق‌های مهمی که در نتیجه هجرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(ع) به ایران رخ داده، تبدیل دو منطقه از شرق و مرکز ایران به قطبهای فرهنگی ایران است. به همین مناسبت بارگاه امامزاده صالح(ع) نیز یکی از قطب های فرهنگی ایران و تهران است. دلیل این سخن اعتماد و اعتقادی است که مردم تهران از هر قشر و طیف فکری و فرهنگی به وجود صالح بن موسی دارند و آن نیز به واسطه حرکت سید جلیل القدر در مسیر و راه امام رضا(ع) و ولایتمداری اوست.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: امام زاده صالح ع دهه کرامت تهران امامزاده صالح ع امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۱۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام رستمی، مدیر اجرایی امامزاده قاسم(ع) طی سخنانی در دومین روز برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف با اشاره به موضوع جوانان و رسانه گفت: آستان امامزاده قاسم(ع) با توجه به انتسابی که به قاسم بن الحسن(ع) دارد، رویکرد خود را مبتنی بر نوجوانان و جوانان دارد.

وی با بیان اینکه روایات فراوان ما را به سوی توجه به نوجوانان و جوانان سوق داده است، اظهار کرد: آستان امامزاده قاسم(ع) در دربند پایگاه ویژه برای نوجوانان است و به واسطه حمایت سازمان اوقاف مجموعه امامزاده قاسم به عنوان مجموعه فعال حوزه نوجوان مطرح شده است.

حجت الاسلام رستمی بیان کرد: در یکسال دو دوره اعتکاف دانش آموزی برگزار کرده ایم و ۶ هزار نفر متقاضی داشتیم. در دوره هایی که برگزار می کنیم، دانش آموز یک شب در امامزاده بیتوته می کند و برنامه فرهنگی برگزار می شود. در هر بیتوته بالغ بر ۱۵۰۰ نفر متقاضی داریم.

وی افزود: در برنامه روزه اولی ها، چند ده هزار نفر حضور داشتند. اینکه این مجموعه به عنوان مجموعه فعال حوزه نوجوان مطرح شده بخاطر فعالیت رسانه ای خوب است. وقتی رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلا ب به شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن اشاره می کنند، راهکارش توجه به مقوله رسانه است
تاکنون چندین مستند ارائه کرده ایم برای هر کار پیوست رسانه ای در نظر می گیریم.
 
 مدیر اجرایی امامزاده قاسم(ع) گفت: ما به واسطه اقدامات رسانه ای ۵۰۰ درصد افزایش زائر داشته ایم و افزایش زائر یعنی افزایش خیر و رشد و بالندگی آستان، لذا عرصه رسانه به شدت اهمیت دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است